Hvor friskheden strømner
 
Friskheden rummer det kølige og fugtige, men har også det lune i sig. Den er luftens og jordens grøde. Vi kan opleve friskheden om foråret, når vi kommer ud i skoven, og det hele emmer af spirekraft og fuglesang, og luften er så frisk, at man bare må trække vejret dybt af velbehag. Friskheden er strømmende kildevæld og blomstrende anemoner i det tidlige forår. Friskheden er kroppen, der dirrer af fryd. Friskhedens frydefuldhed er til stede ved stranden en sommermorgen, hvor du svømmer ved havblik i det klare, kølige vand, som risler mellem fingrene ved hvert svømmetag med tynde, fine lyde af glasklokker, og forplanter sig i kroppens indre hav. Friskheden er også den sprødhed, som planterne har, når de skyder op af jorden.
 
Friskheden rummer forårets væsen, og hører morgenen til. Friskheden er nærende og healende. Den er klarheden og det utæmmede. Den er livsglædens dans! Selve livets strømning!
 
Her er 9 spor, - forbindelser, vi kan etablere, for at styrke friskhedens strømning i os!
Sollysets styrkende kræfter
 
 
 
At kikke ind i solens funklende verden nogle få minutter hver dag ved solopgang og solnedgang,  og lade lyset strømme gennem øjnene og ind kroppen, det er meget nærende.

Åben dig for lysets glitrende energi, som om du står midt i det, og lad det fylde dig!
Blive levende indefra
 
 
 
 
 
 
Løsner vi vores krop for alle spændinger, og lader tyngden forsvinde fra hele vores væsen, så kan vi mærke pulserende liv strømme i og omkring os. Når vi giver disse livfulde strømninger vores opmærksom, og er til stede i dem, så vil kroppen blive mere levende og vital. Vi bliver levende indefra!
 
Dyb søvn i mørke renser og styrker
 
 
 
 
Om natten producerer koglekirtelen/pinealen i hjernen hormonet melatonin. Det befordrer, at vi får en dyb søvn, så krop og sind kan blive renset og styrket af et indre brusebad efter dagens aktiviteter. Produktionen af melatonin er højest fra klokke 10 til 12.om natten og ebber så ud i løbet af de følgende nattetimer.
At trives i sit liv
 
 
At trives i sit liv og føle taknemmelighed over at være en del af det levende nærvær, som dag og nat strømmer gennem os og udtryker sig til omgivelserne, det er lykken! Livslyst og begejstring skaber en stærk klangbund for liv og modstandskraft!
 
Forbundet i hjertet
 
 
 
 
 
 
 
 Når vi bevidst trækker vejret i en rytme af lange, rolige åndedrag uden pause samtidig med at vi fylder os med en følelse af taknemmelighed og kærlighed, så begynder vores hjerte at slå i en særlig rytme, der breder sig som bølger af harmoni i hele kroppen og ud til vore omgivelser. Disse bølger påvirker hjernen og sindet og styrker kroppens vitalitet
 
Jordkontakt på bare fødder
 
 
 
 
 
Mærk hvor det prikker og snurrer af liv op i dine fødder, når du står på naturligt underlag, som græs og jord. Jorden udstråler gavmildt nærende energi. Det er bl.a. negativt ladede ioner, som er stærke antioxidanter til kroppen.

Vore huse udstråler en overvægt af positivt ladede elektroner. Og det kan give en skævhed i kroppens elektromagnetiske balance, hvis de ikke bliver afbalanceret med negativt ladede partikler..
Kærtegn din krop med taknemmelighed
 

 
Vi kan få et mere personligt forhold til vores krop ved at kærtegne og kramme den og vise vores taknemmelighed for alt det, som den gør for os. Kroppen betyder, at vi rigtigt kan opleve verden omkring os.
 
Vores kærlige taknemmelighed for vores krop har også en kraftig effekt på kroppens evne til at fungere optimalt.
I nærværets vejrtrækning
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi ånder vi i en sammenhængende vejrtrækningsbølge, så snart vi er i en nærværende stemning. Men nærværet kan også¨opstå, når vi hele tiden er opmærksomme på at trække vejret i en sammenhængende bølge. Vi er da to steder på én gang. I vejrtrækningen og i det, vi foretager os. Når nærværet opstår, så er vi i, hvad jeg kalder for Det levende nu. Vi kan opleve, at al ting er ubrydeligt sammenflettede, at de har bevidsthed, og giver mening i deres tilsynekomst.

 
Spis livskræfter
 
 
Når vi spiser, så er maden også livskræfter, vi tilfører kroppen. Dem er der flest af i frisk og nytilberet mad. Den biodynamiske dyrkningsform har fokus på at styrke livskræfterne i både jord og fødevarer. Naturens vilde urter og bær er især fulde af livskræfter.

Vandet rummer forskellige mængder af livs- og lyskræfter, alt efter hvordan det strømmer og bliver behandlet. Vand, som strømmer frit og danner mængder af slyngninger, har en struktur, der udtrykker harmoni og orden.
 
 
Jes Romme | Grastenvej 208, Thurø, 5700 Svendborg  | Tlf.: 0045 24663926 | jesromme1@gmail.com