Skovens indre landskab / Skovens kraftfulde livsenergi

Nærvær

Gå meget langsomt gennem skoven eller din have - ganske stille lister du afsted. Stå helt stille ind imellem, Bestræb dig på at være i ro og balance inden i. Vær til stede i hele din krop med din opmærksom - ikke kun i dit hoved. Ja, fyld kroppen helt ud med din opmærksomhed, så du rigtigt kan sanse dine omgivelser med både kroppen og dit indre væsen. Samtidig skal du bestræbe dig på at være fuldt opmærksom på, hvad der er omkring dig på den plet i skoven, hvor du er i dette nu. Du kan opleve, at komme i kontakt med en dimension, der er uden for tid og afstand, og hvor et nærvær strømmer. Hvor alt liv i dig og omkring dig smelter sammen. 
Hver opmærksom på, hvad der sker omkring dig - selv det mindste - et vindpust og dets berøring af dig, et lille silkespind fra en edderkop, en fugls pippen svagt i et buskads, og luftens tynde dis. Der kommer måske en bille løbende i nogle særlige bevægelser. Nogle myrer vandrer ud ad en kvist højt til vejrs. Er der nogle småfugle i nærheden, så kan du lokke dem tillidsfuldt til dig ved et gentage nogle "psssh"- lyde. De vækker fuglenes nysgerrighed eller giver dem en følelse af tryghed. Lydene kan siges i forskellig rytme i serier af omkring 3 sekunders varighed. Da ikke alle fugle reagerer på den samme måde at gentage "psssh" lydene på, så prøv dig frem.
Den skærpede opmærksomhed sætter os i stand til at "læse" mere af den mangfoldighed af tegn og energier, som er i skoven - nærvær bliver til samliv!.   
  

Skovens kraftfulde livsenergi

En gnistrende livsenergi strømmer i alt. Den holder vores krop og hele naturen levende. Jo mere energien strømmer, desto mere livsenergi er der tilstede. Lægger du din hånd på stammen af et træ, eller bare holder den lidt ud fra, så kan du mærke livsenergien strømme i træet og stråle ud fra stammen, som en vibrerende fornemmelse eller som små springvand, der rammer håndfladen. En livfuld og let, kølig friskhed møder dig - du mærker den levende stamme. Dette fine energilegeme former, beliver og fornyer hele tiden træets fysiske krop.

Nogle kan også se livsenergien som et lysende felt omkring træet.
Energien kan føles på flere måder, alt afhængig af dens kvalitet. Den kan mærkes som en snurren, og være stærk, spændstig, slap og rolig.

  
Prøv at holde en biodynamisk eller økologisk dyrket gulerod i hånden, mens du forestiller dig, at din håndflade er en supersansende membran. Prøv bagefter med en konventionelt dyrket gulerod. Mange mærker en forskel. 
Mærk også forskellen på blomster, der vokser i naturen eller i haven i deres egen rytme, og på købte hurtigt fremavlede blomster.      

Livsenergien strømmer i fine netværk over alt i skoven og holder skoven i en livfuld enhed. Alle livsformer er her ved sammenvævede med hinanden. Når du opholder dig i skoven, så kobler din krops energilegeme sig på skovens energilegeme og de udveksler energi.
Læs mere under "Skovens indre landskab".
Myresamfund, bier og hvepse giver liv til skoven
De gamle skove er fyldt med myrer overalt. Det er det talrigeste insekt på kloden. Nogle myrearter bygger bo i hule stammer og stubbe, andre bygger deres bo af nåle eller i sand. Alle byggematerialer bliver kittet sammen med harpiks, som myrerne henter i træerne. Myrerne gør stor nytte ved at producere myresyre, som medvirker til at holde hele skovens verden levende.  
 
Myresyren er livsvigtig for alle skovens levende planter og dyr. Deres kroppe behøver syren i små mængder for at kunne leve. Også hvepsenes og biernes gift har denne evne, og er beslægtet med myresyre. Alle dyr producerer faktisk lidt myresyre selv og det strømmer overalt i dyrekroppen. Hvis der er for lidt, bliver dyret sygt. Den konstante strømning af myrersyre fra myrer, hvepse og bier, og fra deres boer, giver sikkerhed for, at der i alt levende i naturen, er myresyre til stede i passende mængde, så alle planter og dyr har mulighed for at trives.
Skovens mange forskellige bier er med til at holde skoven kørende gennem bestøvningen af blomster. Gevinsten i form af frø og bær giver næring til en mængde af dyr.og fugle. Nogle biarter har deres særlige blomsterarter, som de bestøver, mens andre har en bred vifte af blomster, som de samler nektar og pollen fra.
Når en bi sætter sig på en blomst og suger nektar, så lader blomsten straks lidt saft flyde hen til det sted, hvor bien suger. Og i denne saft flyder så lidt gift fra bien ind i blomsten. Over alt hvor bier, myrer og hvepse sætter sig, frigiver de lidt syre.
Myresyren dannes af kløversyre, som disse insekter får fra planterne. Og kløversyre findes i alle planter. 
 
Myresyren "imprægnerer" også skovens døde trædele og barkstykker, og de nedfaldne kviste, blade og nåle, så de bliver mere sejlivede overfor bakterier, svamp og råd, som trives i den fugtige skovluft. Man kan sige, at myresyren stimulerer det henrådnende til en vis grad af liv, så det i stedet for at ende som dødt mineralsk stof lettere kan optages af planterne rundt om. Samtidig forbliver skovluften frisk. Også vi mennesker har gavn af den myresyre, som vi indånder, når vi opholder os i naturen. 
Jes Romme | Grastenvej 208, Thurø, 5700 Svendborg  | Tlf.: 0045 24663926 | jesromme1@gmail.com