I hjertets nærvær
 
Hjertet er tæt forbundet med hjernen. Hjertet har faktisk et større elektrisk pulserende felt end hjernen. Det betyder, at hjertet hurtigere end hjernen opfanger, hvad der sker omkring os og i mennesker blandt os. Hjerterytmen, som er afstanden mellem de enkelte pulsslag, påvirkes af vore tanker og følelser. Den bliver som sagt optimal i en følelse af taknemmelig og kærlighed.
 
Når det sker, så kan du opleve at være i den samme stemning, som når du vågner forfrisket om morgenen, eller opholder dig i naturen. Du kan føle en samklang med alt det levende omkring dig. Og opleve det velvære, der kan opstå efter en dyb meditation eller en svømmetur i livfuldt vand en stille morgen i solopgangens skær. Se nærmere HeartMath instituttets forskning.

Lange rolige bevidst sammenhængende vejrtrækninger gennem næsen uden pause har også undergørende virkninger i sig selv. De aktiverer den afspændende del af nervesystemet. Det har en beroligende virkning på hele kroppen og befordrer fordøjelsen, stofskiftet og også en god nattesøvn. Denne form for vejrtrækning er også smertelindrende.

Den japanske forsker Masaru Emoto har fundet ud af, at når vi er i en følelse af taknemmelighed og kærlighed, så svinger alle kropsvæsker i rytmisk harmoni lige som vand, der får lov at strømme frit. Med andre ord, så skaber disse følelser orden i kroppen.
 
 
 
Jes Romme | Grastenvej 208, Thurø, 5700 Svendborg  | Tlf.: 0045 24663926 | jesromme1@gmail.com