Sollyset
 
Det styrker hele kroppen, da lyset rummer formende kræfter af høj kvalitet. Solens ultraviolette lys er en af de kraftigste former for naturlig medicin, som findes i verden. Men solens helbredende kræfter virker ikke, hvis man går med solbriller, da de udelukker en vigtig del af spektrummet af lysstråler, som kroppen har brug for til at udføre livsvigtige funktioner.

Solens ultraviolette stråler stimulerer kroppens dannelse af serotonin. Det er et lykkehormon. Sollyset styrker også skjoldbruskkirtlen og der med kroppens stofskifte. Dette fremmer både vægttab, styrker musklerne, udholdenhed og livsenergien. Hæmoglobinet i vores røde blodlegemer kræver ultraviolet lys til at binde den ilt, som er nødvendig for alle cellefunktioner. I fordøjelseskanalen sørger serotonin for en balanceret fordøjelsesfunktion i sin egen rytme. Solens lys styrker også øjnene og synet. Og det danner D3 vitamin i huden. Det er et stof, der indgår i mange af kroppens livsnødvendige processer.

Det er særlig vigtigt at opholde os i kraftigt sollys en times tid allerede om morgenen eller at kikke direkte ind i solens glød nogle minutter. Luk solen ind i dit hjem. Ophold dig i sollyse rum. Er du nødt til at være inden for, så sæt dig hvor solen skinner ind.

Giv dine øjne tid til at vænne sig til solens lys - lidt mere dag for dag. Gør det til en daglig vane. Begynd med at kikke på solen med lukkede øjne og åben dem, når du kan kikke afslappet ind i solens lys ved dens opgang og nedgang. Læg så nogle sekunder mere til for hver dag, og nyd at blive badet i lyset. Forestil dig at du åbner hele din krop for solens lys.

Lad solen hilse på din egen indre sol. De to kender hinanden - og er lavet af det samme stof, nemlig livets nærvær. Når vi er til stede i denne stråleglans, som funkler i alle os levende væsener, forenes vi i livets store strøm af meningsfuldhed og livsgejst.

Giv hele kroppen sollys en halv time hver dag uden solbeskyttelse og solbriller. Det har en meget styrkende virkning på kroppen. Husk også, at hvis du bruger solbriller, så forhindrer du kroppens evne til at blive brun.
 
Vi kan etablere en bevidst kontakt til solens nærvær - vores nærmeste stjerne, og dermed gøre samværet med solen endnu tættere. 
 
 
 
 
Jes Romme | Grastenvej 208, Thurø, 5700 Svendborg  | Tlf.: 0045 24663926 | jesromme1@gmail.com